Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes: a life changing experience
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.  Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. 

Ieder jaar duizenden foto’s
Door de jaren heen heb ik veel, héél veel bijzonder mooie en dierbare momenten mogen vastleggen. Beelden die stuk-voor-stuk laten zien dat Alpe d’HuZes een heel bijzonder evenement is, waar verbondenheid voorop staat, waar je een emotionele verbinding met elkaar aangaat die je niet kunt uitleggen aan mensen die er niet zijn geweest. En toch blijf ik het proberen: door mijn beelden. Zoals we immers bij de Beeldmakers van Alpe d’HuZes zeggen: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden”.

Uiteraard heb ik alle foto’s van alle jaren bewaard. De beelden vanaf 2017 die ik heb gemaakt, staan op Flickr en beelden vanaf 2009 kun je bij me opvragen. Ik maak ook graag filmpjes en impressies, die kun je op youtube bekijken. Klik op onderstaande buttons om meer te bekijken.

Alpe d’HuZes hoe het, voor ons, begon
In 2008 vertelde Herman een goede vriend van ons dat hij mee ging doen met Alpe d’HuZes. Op dat moment hadden wij er nog nooit van gehoord. Herman vertelde dat hij de Alpe d’Huez op ging fietsen en geld ging ophalen voor onderzoek naar kanker. Herman had zelf op dat moment darmkanker. “Als jij gaat fietsen, dan ga ik mee om daar foto’s van te maken” was mijn eerste reactie. En zo gebeurde het.

Herman fietst in 2009 de Alpe op

Met hart en ziel
Herman fietste 2x de Alpe op in 2009, begin 2010 overleed hij, maar hij liet ons een bijzondere erfenis na. Gosse (mijn grote lief) en ik zetten ons vanaf die tijd in voor Alpe d’HuZes. Ik als fotograaf en teamleider van het team Beeldmakers en Gosse als mijn grote steun en toeverlaat en vooral de motard, degene die er voor zorgt dat ik op de juiste plek kom om de mooiste foto’s te maken.
Samen beleven we jaarlijks vele bijzonder mooie en dierbare momenten die we delen met al die mooie mensen die we treffen daar op de Alpe.
De missie die we van Herman hebben meegekregen: “Blijf mooie foto’s maken van mooie mensen”, zullen we altijd blijven koesteren.

BIG Challenge
Herman haalde heel veel geld op voor onderzoek naar kanker (€ 113.000). Hij noemde zijn actie BIG Challenge, BIG van groot, maar ook BIG van varken. Herman heeft zijn hele leven in de varkenssector gewerkt en die sector heeft hem dan ook gesteund in zijn actie. BIG Challenge is na Herman zijn overlijden doorgegaan en is ondertussen het grootste team dan meedoet aan Alpe d’HuZes. In het team allemaal deelnemers uit de Agri & Foodsector.